Skip to content

Det var efter lanceringen af et borgerforslag, der blandt andet foreslog en straframme på op til seks års fængsel for at foretage rituel omskæring af deres drenge-børn at jeg kastede mig ind i debatten.

Vi har efterhånden en meget svag fornemmelse af, hvad et pluralistisk frit samfund kræver af omfanget af privat frihed. Hvis flertallets måde at leve, tro, opdrage og spise på skal gennemtvinges overfor mindretallet ved lov, så ophører vi med at være et frit samfund.Siger vi pludselig til vores jødiske medborgere at ja: i må godt praktisere jeres religion, men ikke sammen med jeres børn, de skal være 18 år, så griber vi ulovligt og voldsomt ind i religionsfriheden.Vi påvirker vores børns krop og psyke fra de bliver født. Drikker vi diet coke og ryger os igennem vores graviditet så påvirker det fosteret. Når vi vælger at vaccinere vores børn udsætter vi dem for en kalkuleret risiko. Vælger vi at lade være, så udsætter vi dem for en risiko der er større. Det vi sætter på bordet er et valg, der påvirker vores børn livsvarigt. Vi giver småpiger huller i ørerne. Ingen ville drømme om at retsforfølge forældrene til teenagere, der får lavet irreversible plastic-operationer eller tatoveringer.

Jeg kan godt forstå at den danske hovedkultur har svært ved at acceptere rituel omskæring. Det er imod vores holdning til hvad man gør ved et barn. Det føles ikke naturligt for os. De færreste af os har også haft noget med en omskåret mand at gøre. De heteroseksuelle mænd har formentlig ikke og med en procentdel af befolkningen så lille som i Danmark er der også en del heteroseksuelle kvinder, der aldrig kommer i kontakt med en penis uden forhud.Det gør os til et godt sted at udbrede fake-science, løgne og dæmonisering af forældrene, samt sygeliggørelse af de omskårne mænd, som det er set ved ikke bare foreningen Intakt Denmark, der stod bag borgerforslaget, og også desværre ved visse politikere.

Men ét er, at vi synes, det der fremmed for os som kulturkreds, noget helt andet er at smide minoritetsforældre, dvs amerikanere, muslimer, jøder, afrikanere, og visse sydøstasiatere i fængsel, fordi vi ikke bryder os om deres praksis. Og i øvrigt blive det første land i verden, der genindfører Sovjettidens tvangssekulariserende drengeomskæringsforbud.Den konflikt med forældrene og med EU og en tredjedel af verdenssamfundet i øvrigt, kan man alene tage, hvis man har noget håndgribelig forskning, der viser noget andet, end at det forskningen viser nu: (og som vores egen sundhedsstyrelse er enig i) Nemlig, at der er visse fordele for folkesundheden ved at omskære drenge, ikke sådanne risici at det det bør forbydes. Forskningen kan ikke påvise en nedgang i nydelse eller funktion.

Når landet nu ligger sådan, så kan vi ikke smide David eller Daouds forældre i fængsel for det samme indgreb, som lille Jens får foretaget på statens regning, for at komme til at fungere bedre seksuelt.

Jeg har i denne debat modtaget flere takkebreve og mere had og trolderi end i nogen anden før den.

Back To Top
error: Content is protected !!